Freedo Abdullah
tiangtunggal@yahoo.com

Assalamu’alaikum wr. Wb. Salam hormat dan salam persaudaraan @ kiwongalus, para sedulur dan sesepuh di KWA. Ijinkan saya @ tiangtunggal berbagi sedikit, “ DO’A PENGOBATAN : KUNCI SEKALIAN BISA “. Semoga bermanfaat kpd semua terutamanya mangsa perbuatan ilmu sihir, santet ato guna2.

Kita tdk seharusnya menafikan ilmu perubatan tradisional secara mentah2 kerana beranggapan bhw ia adalah suatu amalan yg superstitious dan tdk masuk akal. Walaupun tdk dpt dibuktikan kemujarabannya secara saintifik tetapi udah ternyata bhw tdk semua penyakit yg blh diobat dgn cara perubatan moderen dan demikian juga di sebaliknya. Maka itu saya sarankan agar kedua2 amalan ilmu pengobatan ini dipertimbangkan sewajarnya dalam ikhtiar kita utk memperolehi keafiatan jasmaniah dan rohaniah. Namun kita harus sentiasa sedar dan mengakui bhw kita sebagai hambaNya hanya mampu berdo’a dan bertawakal krn kesembuhan yg sebenar2nya hanyalah datang dpd ALLAH ‘AZZA WAJALLA.

Apabila anda hendak mengobati diri anda sendiri, ahli keluarga atau org lain yg terkena perbuatan ilmu sihir, santet ato guna2 maka Anda hendaklah :-

Step 1 : Niat
Bismillaahir rahmaanir rahiim
Nawaitusy syifaa’a minallaahi ta’aala
Allaahummasyfi antasy-syaafii
Allaahumma’aafi antal ma’aafii

Step 2 : Mohon Pelindungan
Bismillaahir rahmaanir rahiim
Allaahumma rabbaana

Engkau yang menghindari
Engkau yang melindungi
Aku di dalam kandungan rahmat Allah
Aku di dalam benteng kalimah laa ilaaha illallaah
Binasa Allah baru ku binasa
Mengapa-ngapa Muhammad
baru ku mengapa-ngapa
Berkat do’a laa ilaaha illallaah
Berkat do’a anna Muhammadar rasulullaah

Step 3 : Amalan Pengobatan
Amalan Do’a Pengobatan Kunci Sekalian Bisa ini menggunakan tiga (3) kaedah pengobatan iaitu (a) minum, (b) massage ringan dan (c) mandi.
Bagi kaedah (a) sediakan segelas air dan baca ayat di bawah yg masing2nya sebanyak 7x ulangan iaitu baca 1x dan tiup 1x utk diminumkan kpd si pesakit. Kemudian minta si pesakit menutup kedua2 belah matanya utk seketika. Jika si pesakit tergambar bayangan spt lembaga berbentuk manusia dgn berbagi rupa maupun warna maka ini jelas menunjukkan bahawa si pesakit tlh terkena “buatan org”. Namun adakalanya dgn hanya melalui kaedah ini sahaja si pesakit udah bisa sembuh tetapi ini bergantung kpd jenis sihir, santet ato ilmu guna2 yg dilancarkan oleh si penyerang.

Ini lafadznya Kunci Sekalian Bisa 1 :-
Surah Al-Fatihah
Surah Al-Ikhlas
Surah Al-Falaq
Surah An-Naas

Bismillaahir rahmaanir rahiim
Laa haula walaa quwwata illaa billaahil ‘aliyyil ‘azhiim
Allaahumma innii as-aluka Yaa Qodiimu, Yaa Daa’imu, Yaa Fardu, Yaa Witru, Yaa Ahadu, Yaa Shomadu, Yaa hayyu Yaa Qoyyuum, Yaa Dzal Jalaali Wal Ikroom
Fain tawallaw faqul hasbiyallaahu laa ilaaha illaahuwa ‘alaihi tawakkaltu wahuwa robbul ‘arsyil ‘azhiim

N.B.
• Surah Al-Fatihah itu adalah obat dari segala penyakit.
(HR Baihaqiy dr Abdullah Malik bin Umar)

• Barangsiapa membaca setelah sholat Juma’at Qul huwallaahu Ahad, Qul a’uudzu birabbil falaq dan Qul a’uudzu birabbinnaas sebanyak 7x maka Allah ta’alaa menjaganya dari kejahatan sampai Juma’at yg akan datang.
(Bersumber dr Ibnu Sunniy dr ‘Aisyah r.a.)

• Ismul a’zhom yg diriwayatkan dr Muqotil bin Sulaiman ini adalah rangkaian do’a yg apabila dibaca maka permohonannya akan segera dikabulkan. Ismul A’zhom ini tlh diuji coba, ternyata mujarab keberhasilannya.

Bagi kaedah (b) sediakan minyak urut dan baca ayat di bawah sebanyak 7x ulangan iaitu baca 1x dan tiup 1x. Kemudian gunakanlah minyak urut ini utk melakukan massage ringan ke atas tubuh badan si pesakit. Massage ringan ini hendaklah dibuat dgn urutan sehala yg bertujuan utk menyalur keluar segala bisa di dlm tubuh badan si pesakit melalui hujung jejari tangan dan kaki. Semasa mengurut, satukan pergerakan tangan dan ritma pernafasan sambil memakrifatkan sedotan nafas sebagai menarik keluar segala bisa di dalam badan si pesakit manakala hembusan nafas sebagai membuang segala bisa dari tubuh badan si pesakit. Seandainya si pesakit dr kaum Hawa maka mohon bantuan di kalangan keluarga sejenis si pesakit utk melakukan massage ringan ini.

Ini lafadznya Kunci Sekalian Bisa 2 :-
Bismillaahir rahmaanir rahiim
U’iidzuka billaahil ahadish shomad al-ladzii lam yalid wa lam yuulad wa lam yakun lahuu kufuwan ahadun min syarris sihri maa tajidu.

Bagi kaedah (c), sediakan air pemandian. Celup segayung air daripada bekas pemandian dan baca ayat di bawah sebanyak 7x ulangan iaitu baca 1x dan tiup 1x. Kemudian gaulkan air dpd gayung ke bekas pemandian. Maka siap utk dimandikan. Ayat ini blh juga dibaca langsung pada bekas pemandian. Asalkan anda merasakan ianya mudah, senang & selesa.

Ini lafadznya Kunci Sekalian Bisa 3 :-
Bismillaahir rahmaanir rahiim
Wa nunazzilu minal qur’aani maa huwa syifaa’un wa rahmatul lil mukminiin.
Lau anzalnaa hadzal qur’aana ‘alaa jabalin laroaitahuu khoosyi’an mutashoddi’an min kosy-yatillaah.
Walau anna qur’aana suyyirat bihil jibaalu aw quthi’at bihil ardhu aw kullima bihil mautaa bal lillaahil amru jamii’aa.
Syifaa’un min kulli daa’in bi rohmatika Yaa Arhamar roohimiin

Artinya :
Bismillaahir rahmaanir rahiim. Dan Kami turunkan dgn beransur2 dari Al-Qur’an ayat2 suci yg menjadi ubat penawar dan rahmat bagi org2 yg beriman kpdnya. Sekiranya Kami turunkan Al-Qur’an ini ke atas sebuah gunung nescaya engkau melihat gunung itu khusyu’ serta pecah belah kerana takut kpd Allah. Dan kalaulah ada mana2 Kitab Suci yg dgn sebabnya gunung-ganang terbungkar bergerak dr tempatnya atau dgn sebabnya bumi dipecah-belah mengeluarkan isi kandungannya atau dgn sebabnya org2 yg tlh mati dpt menjawab kata2 yg dihadapkan kpdnya maka Al-Qur’an ialah Kitab Suci yg mengandungi mu’jizat.

Obat dari segala macam penyakit dgn rahmatMu Wahai Dzat Yang Maha Penyayang.

Setiap kali air dijatuhkan/disiram ke tubuh badan si pesakit maka anda hendaklah membaca ayat di bawah sebanyak 3x dgn serentak.

Bismillaahir rahmaanir rahiim
Fadam dama ‘alaihim
Rabbuhum bidzanbihim
Fasawwahaa.

Info bonus :-
Lafadz Kunci Sekalian Bisa 1 menggunakan kaedah minum utk meneutralisekan ilmu lawan.
Lafadz Kunci Sekalian Bisa 2 menggunakan kaedah massage ringan dgn minyak urut utk mengeluarkan segala bisa di dlm tubuh badan si pesakit. Insya Allah, sekiranya kiriman sihir, santet ato ilmu guna2 ini dihantar via media spt duri, jarum, benang dsb maka benda2 ini akn dgn sendirinya terkeluar dpd jasad si pesakit.

Lafadz Kunci Sekalian Bisa 3 menggunakan kaedah mandi utk membersihkan dan memulihkan si pesakit secara lahir dan batin manakala ayat yg digunakan semasa air dijatuhkan/disiram ke tubuh badan si pesakit adalah untuk defence dan counter attack.

Semoga cepat sembuh, sihat wal afiat dan kembali ceria.
Sekian, wassalam. @@@

Iklan